Bøker
Romanserier
Forfattere
Blogg
Ingen treff
0

Ny kunde? Registrer deg her

  • Raskere utsjekk
  • Se logg over tidligere kjøp
  • Motta gode tilbud og anbefalinger

Katrine Wessel-Aas

Katrine Wessel-Aas

Katrine Wessel-Aas (f. 1970) bor i Bærum, men har vokst opp i Trondheim. Hun har jobbet både som journalist og redaktør. Hun bor sammen med mann, to døtre og hundene Vilma og Sophie. Kristiania er hennes romanseriedebut.

Kjære leser

Da jeg var liten og bodde i Trondheim, var det beste jeg visste å besøke mormor på Frogner i Oslo. Sammen tok vi den lyseblå trikken bortover Drammensveien, og jeg kikket storøyd opp på de fornemme murgårdene med sine spisse spir, gesimser og karnapper. «Der bodde Henrik Ibsen,» fortalte mormor og pekte, «og der er Kongens slott!» Byturen ble avrundet med napoleonskake og brus i kafeen på Steen & Strøm. Det var mye å ta innover seg for ei lita jente i storbyen.

Tro om ikke ideen til boken du holder i hendene nå, begynte å spire i meg allerede den gang? Med mormor på Frogner, far fra Vika og farmor fra Asker er mye av inspirasjonen gitt meg. Nå som jeg jobber i hovedstaden selv, kan jeg fremdeles føle historiens sus. Spesielt på litt mørke, våte ettermiddager, når gatelyktene langs Karl Johan er tent, og støvlettene mine klakker mot brosteinen på Universitetsplassen. Da ser jeg for meg Oda, romanseriens hovedperson, komme mot meg med raske skritt mens lysene fra Engebret Café kaster et varmt skjær over henne og Bankplassen, mens Akershus festning troner som et spøkelsesslott mot den svarte himmelen.

Kristiania er en romanserie med et historisk bakteppe. Miljøet og interiøret i teatret, i Homansbyen og i Pipervika er riktignok skapt i mitt hode, og personene er oppdiktet, men jeg liker å ha en så korrekt historisk ramme rundt dem som mulig.

Jeg håper du vil trives i Kristiania sammen med Oda, Georg, Erik, Hanna og alle de andre som bor og lever der. Forhåpentligvis vil du både le og gråte med dem, og følge dem i en lang stund fremover.

Beste hilsen,
Katrine

Besøk forfatterens Facebookside