ER DU VÅR NYE SERIEROMANFORFATTER?

Vi i Bladkompaniet er alltid interessert i nye serieideer, og vi vurderer innsendte manus fortløpende.

Handlingen skal være historisk, aller helst fra 1800- til begynnelsen av 1900-tallet, og hovedpersonen må være en varm og sterk kvinne. Vi vil følge henne gjennom opp- og nedturer, med alt livet rommer av kjærlighet, spenning og dramatikk.

Gjør research, skriv troverdig og bruk mye dialog. Og viktigst av alt: Skriv fra hjertet. Vis oss at du brenner for å fortelle historien din.

Manuset ditt behøver ikke å være helt ferdigskrevet, vi hjelper deg gjerne på veien.

Send ditt manus til manus@bladkompaniet.no

 

ØNSKET FORM PÅ MANUS

  • Manus leveres i et Word-dokument, skriftstørrelse 12 pkt, linjeavstand halvannen.
  • Innlevert manus bør inneholde minimum de fem første kapitlene, eller ca. 15 000 ord, av første bok. I tillegg vil vi gjerne ha et synopsis eller handlingsreferat på resten av første bok, samt en grov skisse av handlingen i de neste fem bøkene.
  • Minst 75% av den planlagte handlingen bør foregå i Norge. Skriv gjerne fra hjemtraktene dine.
  • Vi ønsker bokmål som målform, men du kan godt benytte deg av dialekt i replikkene.
  • Minst én av hovedpersonene skal være kvinne.
  • Vi ønsker oss historisk handling, og anbefaler å legge den til årene fra 1800 frem til ca 1930.

 

Å VÆRE SERIEROMANFORFATTER I BLADKOMPANIET – EN STOR BOKFAMILIE!

Våre serieromanforfattere er en flott gjeng med dyktige, skriveglade og flittige mennesker som skriver om lag seks bøker i året. Lengden på seriene varierer fra 10 til 55 bøker. Å skrive kan være en ensom jobb, og vi legger vekt på at hver forfatter føler seg som en del av et fellesskap og at de kan hente støtte og inspirasjon hos hverandre. Vi er en stor bokfamilie. Våre forfatterne møtes flere ganger i året på forfattertreff, og har også mulighet til å låne våre skrivestuer i Norge og i utlandet. Og selvfølgelig har hver forfatter en dedikert redaktør å støtte seg til. 

 

HVA ER EN SERIEROMAN?

Om du ikke kjenner sjangeren serieroman godt fra før, anbefaler vi å lese den første boken i en av våre eksisterende serier. Titt gjerne på for eksempel: Dobbelthjerte, Nordavind, Clara Wahl, Hannah, Blomster og blod eller Storgårdsfruen. Vi har også mange flere du kan velge mellom. 

 

BLADKOMPANIET ØNSKER DEG LYKKE TIL MED SKRIVINGEN!